معاون وزیر تعاون، کار و تامین اجتماعی توجه ویژه به توسعه مهارت ها و آموزش های کسب و کار در اقتصاد دانش بنیان را از ضروریات امروز کشور می داند و می گوید: امروز حداقل 9 شرکت از 10 شرکت ثروتمند در world آنها درگیر هستند و از ابتدا با پروژه های دانش بنیان درگیر بوده اند.
به گزارش ایسنا، سال 1401 از سوی مقام معظم رهبری به نام «تولید، دانش بنیان، کارآفرین» نامگذاری شد. بدین ترتیب استفاده از توانمندی های شرکت های دانش بنیان مانند استارت آپ ها و شرکت های با ارزش افزوده بالا در دستور کار قرار گرفته و لزوم ایجاد اشتغال و تولید دانش بنیان مورد تاکید کارشناسان قرار گرفته است.
به گفته کارشناسان، اقتصاد دانش بنیان می تواند کلید توسعه و شکوفایی اقتصاد ایران در قرن جدید باشد و بستر مناسبی را برای فعالیت شرکت های دانش بنیان در سال 1401 فراهم کند.
در همین راستا، غلامحسین حسینی نیا – معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با اشاره به انتصاب 1401 از سوی مقام معظم رهبری، رویکرد اصلی کسب و کار دانش بنیان را تولیدی، تجاری، های تک و ارزش افزوده دانست. شرکتهای دانشبنیان برای شروع استفاده از فناوریهای جدید برای ایجاد ارزش افزوده، ارتقای بهرهوری ملی، ارتقای کیفیت محصولات و خدمات ارائهشده به بازار، نیازمند دانش و مهارتهای تخصصی هستند.
به گفته وی، امروز از 10 شرکت ثروتمند جهان، حداقل 9 شرکت به طور مستقیم در حوزه نوآوری و فناوری های دانش بنیان فعالیت دارند و همه آنها از ابتدا با پروژه های دانش بنیان همراه بوده اند.
معاون وزیر کار می افزاید: در شرکت های دانش بنیان موضوع خلاقیت، نوآوری دانش، کارآفرینی و مهارت نقش مهمی ایفا می کند و این بدان معناست که باید مجموعه ای هم افزایی از آموزش و اکوسیستم کارآفرینی در جامعه وجود داشته باشد تا حمایت و تسهیل ایجاد و افزایش اشتغال، افزایش دستمزد و درآمد و افزایش سرمایه گذاری.
حسینیه بر این باور است که هر چه شرکت های دانش بنیان از ارتقای شایستگی در ساختار منابع انسانی خود استفاده کنند، ارزش آنها بیشتر و چرخه رشد تکامل بیشتری خواهد داشت.
در حال حاضر سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با عزمی جدی مسئولیت مهم آموزش افراد با استفاده از توانمندی های سخت افزاری (استفاده از ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته در مراکز آموزش فنی و حرفه ای)، قابلیت های نرم افزاری (رویکردهای ترکیبی نوین آموزش) را بر عهده می گیرد. شایستگی ها و کارآفرینی) و نرم افزارهای مغزی (نیروی انسانی توانمند در حوزه های مربیگری، منتورینگ، مربیان و متخصصان فنی و مهندسی) که با هم افزایی سایر نهادهای تأثیرگذار در اکوسیستم کارآفرینی و شایستگی ها، شعار «تولید، دانش بنیان» را محقق می کند. و ایجاد شغل” هدف افزایش تولید ناخالص داخلی، رشد اقتصادی، رشد بهره وری ملی و ارزش افزوده است.
به گزارش ایسنا، شرکتهای دانشبنیان اگرچه در ابتدای راه هستند، اما توانستهاند در حوزههای مختلف از جمله هوش مصنوعی، بیوتکنولوژی، فناوری اطلاعات، نانوفناوری و تولید مواد غذایی و کشاورزی، فعالیتها و دستاوردهای خوبی از خود نشان دهند. با این کار انتظار می رود با توجه به نام شعار سال، از پتانسیل این مجموعه ها بیشتر در تولید و اشتغال استفاده شود و اشتغال و تولید مبتنی بر مهارت و دانش روز در واحدها گسترش یابد.
انتهای پیام
soreces