زهرا ارشادی، سفیر و معاون نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد، در سومین جلسه عمومی کمیسیون با حضور رئیس و نمایندگان کشورهای عضو، بیانیه ایران را در مورد هر دو موضوع در دستور کار امسال ارائه کرد.
به گزارش ایسنا، سفیر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به بحران ژئوپلیتیک کنونی در جهان و خطر استفاده از سلاح های هسته ای، تاکید کرد: خطر اخیر به ویژه به دلیل رقابت تسلیحاتی و نوسازی زرادخانه های هسته ای در شرایط تشدید شده است. فن آوری های جدید . .
این دیپلمات ارشد ایرانی با انتقاد از افزایش زرادخانه هسته ای کشورهای هسته ای و کاهش محدودیت استفاده از سلاح های هسته ای، هرگونه تهدید به استفاده از این سلاح های غیرانسانی را رد کرد.
وی با انتقاد از سیاست های آمریکا و انگلیس، چنین روندی را غیرقابل قبول و مغایر با تعهدات کشورهای هسته ای در ماده 6 معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای خواند.
ارشادی تصریح کرد: آنچه جامعه بین المللی به آن نیاز دارد اراده سیاسی قدرت های هسته ای برای توافق بر سر برنامه عملیاتی انهدام سلاح های هسته ای در یک بازه زمانی مشخص و از این حیث هرگونه تحقیق و توسعه، آزمایش، تولید سلاح هسته ای است. دولتهای هستهای باید دست از تلاش برای مدرنسازی زرادخانههای هستهای خود بردارند و باید سیاستها و دکترینهای خود را در این زمینه اصلاح کنند.
ارشادی در ادامه با بیان اینکه موضع کشورهای هسته ای مبنی بر اینکه جنگ هسته ای برنده ای وجود ندارد و نباید اتفاق بیفتد، گفت: این موضوع باید با اقدامات عملی همراه باشد.
وی همچنین با اشاره به برگزاری دو نشست موفقیتآمیز کنفرانس سالانه خاورمیانه درباره تسلیحات تخریبی در مقیاس بزرگ، از جامعه جهانی خواست برای پیوستن رژیم صهیونیستی به معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای و پذیرش بازرسیهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی فشار بیاورند. .
معاون نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در خصوص فضای ماورای جو با تاکید بر اینکه فضا میراث مشترک بشری است، بر لزوم استفاده صرفاً صلح آمیز از آن به نفع همه کشورها صرف نظر از سطح توسعه فناوری و اقتصادی آنها تاکید کرد.
وی بر ضرورت تمرکز بر صلح و امنیت بین المللی تاکید کرد و گفت که اکنون با پایان درگیری ها اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
سفیر ایران سیاست تسلیحاتی آمریکا در خارج از کشور را مانعی بر سر راه ارتقای خلع سلاح و امنیت بین المللی دانست و بر توقف این روند تاکید کرد.
در پایان برخی اتهامات علیه جمهوری اسلامی ایران از سوی انگلیس، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی پاسخ داده شد.
به گزارش ایسنا، نشست سالانه کمیسیون خلع سلاح سازمان ملل پس از سه سال وقفه به دلیل عدم همکاری آمریکا در صدور روادید برای هیئت روسی، سرانجام در روز دوشنبه 15 فروردین 1401 به نتیجه رسید. بحث و بررسی و صدور توصیه های لازم خلع سلاح و عدم اشاعه و همچنین اقدامات اعتمادساز برای ممنوعیت مسابقات تسلیحاتی. این کمیسیون به مدت سه هفته به کار خود ادامه خواهد داد و توصیه های مربوطه را به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه خواهد کرد.
انتهای پیام
soreces