یکی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران گفت: از آنجایی که وسایل نقلیه موتوری یکی از مهمترین و اصلی ترین منابع آلودگی هوا در شهر هستند، پیشنهاد می شود تولیدکنندگان و استفاده کنندگان وسایل نقلیه موتوری در جبران بخشی کوچکی از آلودگی مشارکت داشته باشند. از این نظر برای تولید هر خودرو یا واردات هر خودرو و همچنین تعویض پلاک هر خودرو باید درخت کاشته شود.
به گزارش ایسنا، احمد صادقی در مراسم گرامیداشت روز درختکاری و با اشاره به اینکه کاشت درخت می تواند تاثیر بسزایی در کاهش آلودگی هوا داشته باشد، گفت: سازمان محیط زیست حدود 60 تا 70 درصد آلودگی هوا (بدون آلودگی صوتی) را به خود اختصاص داده است. این منابع
وی ادامه داد: این در حالی است که هر موتورسیکلت حدود چهار برابر یک خودرو (با استاندارد قابل قبول) آلودگی دارد.
صادقی افزود: از سوی دیگر در فصول سرد سال با پدیده وارونگی دما نیز مواجه هستیم که این پدیده نیز تاثیر بسزایی در افزایش آلودگی هوا دارد، البته تصمیمات موقت و در واقع مسکن هر ساله اتخاذ می شود تا این مسئله را حل کن.”
صادقی در تشریح پیشنهاد خود گفت: با توجه به اینکه وسایل نقلیه موتوری یکی از مهمترین و اصلی ترین منابع آلودگی هوای شهر هستند و همچنین بر اساس ماده 16 اعلامیه زیست محیطی ریو، جبران (پرداخت) بخشی از از آلودگی محیط زیست توسط ساز آلوده، شهرداری موظف است با هماهنگی ارگان ها، نهادها و ارگان های ذیربط اعم از وزارت صمت، نیروی انتظامی و … نسبت به ایجاد پارکی ویژه جهت گسترش فضای سبز خود برای هر خودرو اقدام کند.
وی ادامه داد: مکان کارخانه باید با توجه به افزایش مداوم تعداد خودروها مشخص شود تا سالیان متمادی توسعه یابد.
این عضو شورای شهر تهران افزود: برای تعداد سیلندر هر خودروی تولیدی یا وارداتی (قبل از شماره گذاری) باید با تشخیص و تشخیص سازمان پارک ها نهال مناسب تحویل داده شود تا در آن محل کاشته شود.
وی ادامه داد: در تعویض پلاک برای هر خودرو یک نهال تحویل داده شود و آن هم دو برابر نهال موتورسیکلت.
صادقی افزود: در صورت تصویب این طرح، شهر تهران باید با توجه به نیاز مشارکت سازندگان و واردکنندگان خودرو ظرف مدت دو ماه آیین نامه اجرایی این موضوع را تهیه و برای تصویب به شورای اسلامی شهر تهران ارائه کند.
انتهای پیام
soreces